Придобивките од користењето менаџер на канали

од Игор Дамчевски

Замислете дека вашиот хотел има профили на различни онлајн канали за продажба и дека вашите соби се прикажани и достапни на гостите низ целиот свет. Тие можат лесно да резервираат соба според нивните цени и можности. Сепак, многу е тешко да се управуваат со резервации кои доаѓаат од различни канали.

Треба да ја контролирате нивната достапност постојано, бидејќи постои голема можност да добиете резервации за истата соба и датум. Двојната резервација е само една од ризичните ситуации. Без менаџер на канали, не само што ризикувате двојно резервирање, туку исто така се соочувате со проблемот на ажурирање на цените и достапноста на вашата соба истовремено. Луѓето може да видат огромни разлики во цените на разни онлајн туристички веб-страници за истата соба, што креира непрофесионален имиџ за вашиот хотел. Во прилог на ова, управувањето со нив одзема многу време и создава дополнителни трошоци за активностите кај одделот за продажба. Хотелиерите едноставно губат време додека рачно управуваат со продажните канали. Додека пак, со систем за управување со канали на продажна го заштедувате своето време и го намалувате обемот на работа. Благодарение на менаџерот на канали, кога резервацијата е примена преку некој од каналите за онлајн резервации, бројот на достапни соби во другите канали е автоматски намален. Повеќе нема потреба да го проверувате бројот на достапни соби и да го ажурирате секој канал на резервација одделно. Тоа е всушност едноставно решение за онлајн дистрибуција кај хотелите. Има многу онлајн туристички агенции кои вретуваат зголемување на вашата стапка на искористеност преку продажба на вашите соби онлајн, како што се booking.com, expedia, agoda, итн. Можете да заработите повеќе со систем за менаџери на канали со управување со различни места за резервација.

Менаџерот на канали на Reseliva е оптимално решение за управување со онлајн каналите за дистрибуција на вашето хотелот. Користете го за да заштедите време, да генерирате подолем приход и да ја подобрите сликата на вашиот имот.

Зошто Reseliva?

  • Синхронизацијата помеѓу каналите го елиминира ризикот од “overbooking” (примање на повеќе резервации за иста соба на истиот датум).
  • Reseliva бесплатно ги интегрира сите онлајн канали за продажба.
  • Можете да ги користите сите канали кои моментално се наоѓаат на листата на Reseliva, како и сите други канали што ќе бидат додадени во иднина. Нема провизија за интеграција и нема дополнителни трошоци за користење на одреден канал.
  • Можете да ја внесете распределбата за сите канали одеднаш или можете да управувате со секој канал одделно.
  • Во канал менаџерот можете да поставите единствена цена, која автоматски ќе се пресметува за секој канал според правилата што ќе ги дефинирате. Исто така е можно да се дефинираат прописите за цените за различни видови и стапки на собите преку истиот канал.
  • Reseliva channel manager ви овозможува да управувате со процедурите за резервирање, како што се потврда, откажување и примање на плаќања, од еден екран. Управувањето со еден екран значи дека имате ексклузивна контрола врз процесите.
  • Системот е поврзан со кориснички интерфејс кој ви овозможува брзо и лесно да ги правите операциите.

Системот за управување со резервации на Reseliva позитивно влијае на имиџот на вашиот имот преку избегнување на ризични ситуации. Така, вашите гости оставаат добри рецензии за вашиот хотел кај онлајн туристичките агенции.


Овој напис е поддржан од нашите пријатели во Reseliva
За повеќе информации: +90 850 885 1052